Nationaal Warmtefonds: de Energiebespaarlening

Nationaal Warmtefonds: de Energiebespaarlening

Het verduurzamen van je woning is een belangrijke stap richting een lagere energierekening en meer wooncomfort. Maar wat als de investering voor bijvoorbeeld dakisolatie of spouwmuurisolatie te hoog is om in één keer te betalen? Het Nationaal Warmtefonds biedt een oplossing met de Energiebespaarlening. Deze lening maakt het voor huiseigenaren mogelijk om energiebesparende maatregelen zoals isolatie betaalbaar te houden, zonder in één keer een groot bedrag te hoeven investeren.

Wat is de Energiebespaarlening?

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening speciaal voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Via het Nationaal Warmtefonds kunnen huiseigenaren een lening afsluiten met gunstige voorwaarden en lage rentes. Zo wordt verduurzamen voor iedereen toegankelijk, ongeacht je budget.

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die je met de Energiebespaarlening kunt financieren:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen

Hoe werkt het aanvragen van de Energiebespaarlening?

Het aanvragen van de Energiebespaarlening verloopt via het Nationaal Warmtefonds. De voorwaarden zijn transparant en de rente is vast, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De lening kan variëren tussen de €2.500 en €25.000, afhankelijk van de energiebesparende maatregelen die je wilt uitvoeren.

Stappen om de Energiebespaarlening aan te vragen:

  1. Offerte aanvragen: Vraag eerst een offerte aan bij een erkend isolatiebedrijf, zoals Fihuma Isolatie.
  2. Aanvragen Energiebespaarlening: Dien je aanvraag in via het Nationaal Warmtefonds met de offerte.
  3. Uitvoering van de werkzaamheden: Na goedkeuring van je lening kunnen wij de werkzaamheden uitvoeren.
  4. Afbetaling lening: Je betaalt de lening maandelijks terug tegen een vaste, lage rente.

Waarom kiezen voor de Energiebespaarlening?

Het verduurzamen van je woning brengt niet alleen financiële voordelen, zoals lagere energiekosten en een hogere woningwaarde, maar het draagt ook bij aan een beter milieu. De Energiebespaarlening helpt je om deze voordelen te realiseren zonder direct een groot bedrag te hoeven betalen. Bovendien profiteer je van:

  • Lage vaste rente: Je weet precies waar je aan toe bent.
  • Boetevrij aflossen: Je kunt de lening altijd boetevrij aflossen wanneer dat financieel mogelijk is.
  • Toegankelijk voor veel huishoudens: Ook voor mensen met een modaal inkomen is de lening een goede optie.

Subsidies en andere financieringsmogelijkheden

Naast de Energiebespaarlening zijn er ook verschillende subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen, zoals de ISDE-subsidie.
Bij Fihuma Isolatie helpen we je graag met het aanvragen van deze subsidies, zodat je optimaal profiteert van financiële voordelen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerteof meer informatie over de mogelijkheden van de Energiebespaarlening.