Alles wat u moet weten over vloerisolatie: Kosten, voordelen en installatie.
Vloerisolatie is een slimme manier om uw vloeren te isoleren zonder grote verbouwingen. Het is een betaalbare oplossing die snel terugverdiend is, zeker met subsidies. Vloerisolatie kan veel energie besparen dus is een investering om te overwegen.
Maar is vloerisolatie geschikt voor uw huis? Wat zijn de kosten en welke besparingen kunt u verwachten? Welke isolatiematerialen zijn het meest geschikt en welke mogelijke risico’s en nadelen zijn er? Op deze pagina bieden we uitgebreide informatie over alle aspecten van vloerisolatie.
Vloer isoleren: Wat is de beste manier?
Overweegt u om uw vloer te isoleren? De ideale keuze voor vloerisolatie in de kruipruimte hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van uw kruipruimte, het klimaat daar, en het soort vloer. Dit geldt ook voor vloeren boven vochtige of bijzonder droge kruipruimtes. We komen graag kosteloos en vrijblijvend bij je langs om te bepalen welke isolatiemethode het meest geschikt is voor uw woning en uw behoeften.
Vloerisolatie: Voordelen
Wat zijn bijkomende voordelen van vloerisolatie? Waarom zou u overwegen om uw vloer te isoleren?
- De grootste reden om de vloer te isoleren is dat het u helpt om op de stookkosten te besparen. Vloerisolatie voorkomt dat je heel veel warmte verliest naar de kruipruimte, helemaal als je vloerverwarming in je woning hebt.
- Wooncomfort volgt op de tweede plaats. Een koude vloer en koude voeten in huis is geen pretje. Vloerisolatie laat uw vloer een stuk aangenamer aanvoelen.
- Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te isoleren vanuit een milieu-oogpunt, om een betere toekomst voor de volgende generaties te creëren.
Een woning met vloerisolatie en andere energiebesparende maatregelen is over het algemeen meer waard. Het energielabel van uw huis verbetert, waardoor uw woning meer waard wordt. Het eventueel verkopen van uw woning wordt ook makkelijk als het goed geïsoleerd is.
Vloerisolatie: Wanneer is dit mogelijk?
Vloerisolatie is mogelijk als de kruipruimte minimaal 45-50 cm hoog is. Deze hoogte is nodig om het materiaal correct en veilig te installeren. Daarnaast speelt het aanwezige leidingwerk en het aantal compartimenten vaak ook een rol, dit is bij elke woning anders. Onze adviseur komt vrijblijvend en kosteloos en bij u langs om de situatie te beoordelen. Als de kruipruimte te laag is voor vloerisolatie, is bodemisolatie (ook wel bekend als kruipruimte-isolatie) een efficiënt alternatief.
Vloerisolatie: Wat levert het op qua besparing?
De kosten van vloerisolatie worden bepaald door factoren zoals de toegankelijkheid van de kruipruimte, de grootte van uw woning, het type vloer en de dikte van de isolatie. De mate van besparing is ook afhankelijk van het verwarmingsgedrag in huis. Als de verwarming zelden aan is omdat u vaak weg bent, zult u minder verschil merken dan wanneer u vaak thuis bent en de verwarming regelmatig gebruikt. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het isoleren van uw vloer? Neem contact met ons op voor een gratis inspectie van de kruipruimte, inclusief een offerte op maat en persoonlijk advies.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie van uw kruipruimte, inclusief een offerte op maat en persoonlijk advies.